Здравето на нацията е споделена отговорност между гражданите и държавните

...
 Здравето на нацията е споделена отговорност между гражданите и държавните
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Докато болниците са търговски дружества, ние ще сме стока

 

Здравето на нацията е споделена отговорност сред жителите и държавните структури. Здравеопазването обаче е държавна отговорност  - като организация и финансиране. Докато лечебните заведения са търговски сдружения, ние ще сме стока. Тази толерирана от ГЕРБ процедура потвърди своите дефекти. Имаме десетки сигнали за злоупотреби. Стотици тъжби от жители за дословен рекет за доплащане, пазаруване на медицински произведения и консумативи от съответни компании, такси за избор на екип и прочие В същото време изискванията в лечебните заведения са надалеч от европейските стандарти, съобщи вторият във варненската листа на „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов.

Затова “БСП за България ” е безапелационен съперник на комерсиалния статут на лечебните заведения. Отговорната формула е дейно държавно субсидиране и надзор. Здравната каса би трябвало да финансира единствено държавни и общински здравни заведения, а лекуването в частните лечебни заведения да бъде за сметка на частни осигурителни фондове и пациенти, поискали това, добави градският водач на левицата.

Няма логичност болният да заплаща 1000 лева за операция в частна болница, която за същото ще получи още толкоз и от Здравната каса, а в това време в държавните лечебни заведения да се постанова пациентите да си заплащат медицинските произведения и консумативи.

Борислав Гуцанов е безапелационен, че би трябвало да бъде възобновено и спряното преди години държавно субсидиране на скринингови и профилактични стратегии. В резултат на преустановяване на финансирането на тази стратегии има забележителен растеж на онкологичните болести в нелечим стадии през последните няколко години, нарастване на инфаркти и инсулти, безчет проблеми при децата – от гръбначни изкривявания до проблеми с очите.

И всички тези проблеми са резултат от преобразуването на здравните заведения в търговски сдружения. Това би трябвало да се промени, споделя вторият в листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Варна Борислав Гуцанов.

За да спре опазването на здравето да е търговия! За да се чуе Вашият глас в идващия парламент, подкрепете ме! Борислав Гуцанов#4#102

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* обява

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР